Nieuwe bakker met Turkse specialiteiten
(8 juli) De huidige bakkerij/lunchroon Vermeulen & Den Otter wordt na de zomer geleidelijk omgevormd naar een bakkerij met meer Turkse specialiteiten. Als de gemeente toestemming geeft, worden ook de openingstijden verruimd. Klanten kunnen dan tot 23:00 's avonds terecht. Dat zegt de nieuwe Turkse eigenaar Emin.
Emin, die niet zijn volledige naam wil noemen, heeft op dit moment al winkels in Tilburg en Eindhoven. Daar opereert hij onder de handelsnaam 'Damak Amsterdam.' Hij wil het aantal vestigingen in rap tempo uitbreiden. Dit jaar wil hij nog winkels openen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.
Foto: vestiging Eindhoven.
Het bestaande assortiment van de zaak aan de Leeghwaterlaan blijft voorlopig bestaan. 'We blijven daarvoor samenwerken met Vermeulen & Den Otter', zegt ondernemer Emin. Geleidelijk worden er ook Turkse specialiteiten aan toegevoegd, zoals baklava en mezze (kleine Turkse hapjes).
Emin zelf zal weinig te vinden zijn in de winkel aan de Leeghwaterlaan. De dagelijkse gang van zaken blijft in handen van de huidige bedrijfsleider Natasja. 'Ik ben ook meer ondernemer dan bakker. Ik blijf liever op de achtergrond en laat de dagelijkse zaken over aan het team."
De foto-poster in de zaak van de oude eigenaar Bas Vermeulen blijft daarom ook gewoon hangen. Hij wil ook niet dat er foto's van hemzelf worden gemaakt.
Klik hier voor de aankondiging op Instagram van de nieuwe vestiging.